Het verhaal van ‘den Ardenia

De bekende beulingen, de traditionele fricandon, “de beste préparé van de wereld”, het ambachtelijk gemaakt gehakt en huisgemaakte salades: stuk voor stuk kwaliteitsproducten die geapprecieerd worden door trouwe en nieuwe klanten, maar de titel: “De enige echte wildspecialist uit de streek” is en blijft een stempel die tot op vandaag slagerij Ardenia een unieke zaak maakt.

Al jaar en dag onze specialiteit

Het begon allemaal in 1955, toen de koeien nog voor de deur stonden aan de slagerij in de Schoolstraat van Temse. Een ambachtelijke beenhouwerij die de familie Smet-Bogaert met veel passie gerund hebben. Daarna volgde de volgende generatie de zaak op zoon Jean-Pierre maakt met zijn eigen touch ‘den Ardenia’ zoals we hem jarenlang gekend hebben. Zijn slogans, spreuken en borden, die herkende iedereen van Temse ongetwijfeld en maakte van Ardenia een echt begrip in de streek.

Een nieuwe wind in de zaak

In 2022 liet Jean-Pierre zijn zaak overnemen door Jan, kort daarna kwam ook Erji in de zaak. Het koppel, die de huidige beenhouwers en zaakvoerders zijn van Ardenia, nam alle vakkennis, machines en werkwijzen over. Zo kon slagerij Ardenia blijven bestaan met een nieuwe wind in de zaak. De waarden van de beenhouwerij zijn nog steeds dezelfde: verse producten, ambachtelijke recepten en de allerbeste kwaliteit. Het authentieke karakter van Ardenia zal blijven worden vereerd, die past bij de zaak en de ambachtelijkheid. Een slagerij zoals Ardenia, die kom je niet snel meer tegen.